CAEN 1020

1020 – Prelucrarea si conservarea pestelui, crustaceelor si molustelor

Această clasă include:

-activitatea de preparare si conservare a pestelui, crustaceelor si molustelor si anume: refrigerarea, congelarea, uscarea, afumarea, sararea, punerea la saramura, conservarea etc.
-obtinerea de preparate din peste, crustacee si moluste: fileuri de peste, icre, caviar, înlocuitori de caviar etc.
-productia de faina de peste destinata consumului uman sau pentru hrana animalelor
-productia de faina si produse solubile din peste si din alte animale acvatice, improprii pentru consumul uman
-activitatea navelor angajate numai în prelucrarea si conservarea pestelui (nave uzina)
-activitatea de prelucrare a algelor marine

Această clasă exclude:

-activitatile de prelucrare si conservare a pestelui de catre navele angajate în activitatea de pescuit, vezi 0311
-activitatile de prelucrare a carnii de balena, pe uscat sau pe vase specializate, vezi 1011
-productia de uleiuri si grasimi din materii marine, vezi 1041
-fabricarea mâncarurilor din peste congelat, etc., vezi 1085
-fabricarea supelor de peste, vezi 1089