CAEN 1039
1039 – Prelucrarea si conservarea fructelor si legumelor n.c.a.
Această clasă include:
-fabricarea produselor alimentare continând în principal fructe sau legume, cu exceptia mâncarurilor gata preparate sub forma congelata sau de conserve
-activitatea de conservare a fructelor, nucilor sau legumelor: congelarea, uscarea, conservarea în ulei sau în otet, ambalarea în cutii de conserve etc.
-fabricarea produselor alimentare din fructe si legume
-fabricarea gemurilor, marmeladelor si jeleurilor
-prajirea nucilor
-fabricarea preparatelor si pastelor din nuci
-fabricarea preparatelor alimentare perisabile din fructe si legume, ca de exemplu:
-salate, amestecuri de salate ambalate (împachetate)
-legume curatate sau taiate
-brânza din soia (tofu)
Această clasă exclude:
-fabricarea sucurilor de fructe sau legume, vezi 1032
-fabricarea fainii sau prafului din legume uscate, vezi 1061
-conservarea fructelor si nucilor în zahar (fructe confiate), vezi 1082
-fabricarea mâncarurilor din legume, vezi 1085
-fabricarea concentratelor artificiale, vezi 1089
